Eugen Tomac susţine că vor fi din nou cozi uriaşe în diaspora

Eugen Tomac susţine că vor fi din nou cozi uriaşe în diaspora

D.V.
Politică / 06 septembrie

Eugen Tomac

Liderul PMP, Eugen Tomac, susţine că guvernul tratează cu „un dispreţ strigător la cer” alegerile în diaspora, precizând că dacă nu se iau rapid măsuri, vor din nou cozi uriaşe la secţiile de votare din străinătate.

Eugen Tomac a spus, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că guvernul PSD nu-şi face treaba privind organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora şi că există riscul să se repete situaţia de la europarlamentare, când zeci de mii de români nu au putut vota în străinătate.

„Acest guvern tratează cu un dispreţ strigător la cer procesul de pregătire al alegerilor prezidenţiale în diaspora. Avem peste cinci milioane de cetăţeni în lume. Este inadmisibil ca nici la această oră să nu ştim câte secţii se vor înfiinţa. Modul de promovare a mecanismului de înregistrare pentru cei care pot vota prin corespondenţă arată că guvernul nu şi-a făcut treaba. Doar 11.000 de cetăţeni din cinci milioane s-au înregistrat. Această lipsă de responsabilitate reprezintă un semnal de alarmă puternic. Am văzut cât de umiliţi au fost românii pe 26 mai. Dacă nu se iau acum măsuri riscăm să avem la prezidenţiale aceeaşi situaţie şi în primul tur şi în al doilea”, a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac.

Totodată, liderul PMP i-a solicitat Vioricăi Dăncilă să nu mai folosească resursele statului în propria campanie electorală.

„Cerem primului-ministru să nu mai utilizeze instituţiile şi resursele statului în campania electorală. Este un premier pe ducă. Guvernul este în moarte clinică, nu mai are susţinere parlamentară. Din respect pentru români, primul-ministru trebuie să delege o parte din atribuţii către ceilalţi membri ai executivului şi să se ocupe de campanie dacă tot a decis să reprezinte stânga nereformată în această bătălie electorală”, a spus Eugen Tomac.

Website